reizen cameraMijn reizen & mijn camera

Ik ben op deze aardbol graag onderweg met mijn rugzak en camera. Ik verken grenzen, passeer ze, laat me verrassen door andere werelden: proeven, ruiken, ervaren. Ontmoetingen met andere mensen en culturen brengen mij plezier en wijsheid.

Tijdens mijn reizen zoek ik de weg van de eenvoud: in het contact, in het verblijf, in de manier waarop ik reis. Met mijn camera leg ik waardevolle momenten vast: de schoonheid, de verwondering, de confrontatie, het verschil. Mijn unieke observaties. Zij leren mij telkens opnieuw kijken, zonder oordeel, met open mind.

kunstKunst

Kunst in al haar vormen en uitingen is voor mij een belangrijke voedingsbron. Kunstenaars geven op een speciale manier commentaar. Je moet er niets mee, maar je mag er wel wat mee.  U kunt mij met grote regelmaat in musea, theaters en op exposities treffen. Kunst confronteert, helpt me aan ideeën, laat mij op een andere manier naar de werkelijkheid kijken, zet mij aan tot denken, biedt schoonheid, troost, daagt uit, smaakt telkens weer naar meer.

Nelson Mandela 2008Mandela

In 1994 woonde ik een VARA-uitzending bij in het mediapark in Hilversum. Daar ontving Nelson Mandela de gouden bal, aan hem opgedragen door Ruud Gullit. Voor mij een uniek moment.

Mandela maakte iets heel bijzonders van zijn rol als leider. Hij wist met zijn verschijning, stem en humor als leider de menselijke maat te hanteren in het complexe proces van verzoening in de jonge democratie van Zuid-Afrika. Zijn leiderschap is een inspiratiebron voor mijn werk.

africenAfricEN

Sinds 2003 ben ik ook zelf actief in Zuid-Afrika en wel als bestuursvoorzitter van de Stichting AfricEN.  De stichting ondersteunt educatieve projecten in de Kaap. Het doel is getalenteerde jongeren en leerkrachten te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling, waardoor zij een eigen bijdrage kunnen leveren aan de transitie van Zuid-Afrika.